Artikel,  Informatie

Opvang wordt een thuis

Bij ons in de opvang vinden we het belangrijk dat de opgevangen katten een thuis krijgen. Onze opvang is dan ook gebouwd en ingericht als een gewone woonkamer. Er staan drie banken in, 5 krabpalen, en genoeg speeltjes om de katjes te vermaken.

Elk opgevangen kat krijgt zijn eigen plekje in de opvang, vooral in het begin is dit heel belangrijk, omdat ze dan heel angstig en schuw kunnen zijn. Na de twee weken alleen, kunnen ze naar de gezamenlijke ruimte, uiteraard met iemand die op ze let. De vrijwilligers staan 12 uur per dag voor onze opvangkatten klaar. Wij zelf werken het meest op kantoor  voor de administratie, maar zodra wij kunnen gaan wij ook in de opvang aan de slag. Dit is toch het leukste werk om te doen, omdat je de katten van heel schuw en bang aan het begin, ziet wennen en uiteindelijk weer zichzelf kunnen worden. Het is heel zielig hoe katten hun plezier zijn verloren aan het begin en niet zichzelf zijn omdat ze zich in een vreemde omgeving begeven. Zodra ze zijn gewend aan de opvang, beetje bij beetje, zie je ze langzamerhand weer hun eigen persoonlijkheid naar voren brengen. Sommige worden weer dominant, zoals ze waarschijnlijk gewend waren in hun oude thuis, en anderen worden weer heel knuffelbaar en aanhankelijk.

De katjes hebben 24 uur per dag toegang tot drinkfonteinen die wij hebben geregeld bij Miaustore. Deze fonteinen zijn heel mooi ontworpen en spreekt de katjes erg aan. Het stromende water vinden ze heerlijk en ze vermaken zich er ook prima mee. De katjes krijgen allemaal dagelijks droogvoer, met twee keer per week natvoer (vers of uit blik) voor de afwisseling. Alleen droogvoer is wel goedkoper, maar hier zijn wij mee gestopt omdat de katten wel genoeg water binnen moeten krijgen en daarom is twee keer per week natvoer een goede aanvulling. Dit kost ons uiteraard iets meer maar wij denken dat dit een goede investering is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *