Artikel

Getipte oortjes

Tippen van de oren

Wanneer er katten “gevangen” worden gaan zij naar de dierenarts. De kat gaat onder narcose, wordt gecastreerd/gesteriliseerd als dit nog niet gebeurd is en wanneer de kat teruggezet gaat worden … wordt er vervolgens tijdens de narcose een oortje “getipt”. Dit houdt in dat er een stukje van het oor wordt gesneden of geknipt. Bij de kater gebeurt dit rechts en bij de poes links. Het “tippen” is voor alle partijen het beste en de enige optie om een “geholpen” kat op afstand te herkennen.

Als er een melding komt van een zwerfkat of een populatie zwerfkatten gaan wij altijd kijken. Wanneer het “getipte” katten betreft zijn wij gerustgesteld. Deze katten zijn “geholpen” en hoeven dus niet meer met de vangkooi gevangen te worden, hoeven niet meer naar de dierenarts en geen narcose om te kijken of de dieren “geholpen” zijn.

Het “tippen” is op deze manier – hoe vreemd het ook mag klinken – heel diervriendelijk. Wanneer wij denken een “vreemde” kat in deze populatie te zien, dan is één blik voldoende om onszelf gerust te stellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *