Uncategorized

De producten die wij gebruiken

Katten drinkfonteinBrokjesVers vlees 

Een heel belangrijk onderdeel bij de aankoop van een kitten of het adopteren van een kat is dat de verandering minimaal is. Een kat of kitten moet wennen aan nieuwe mensen om zich heen, nieuwe geluiden en nieuwe geuren. Dit zijn allemaal dingen die je zelf niet kan beinvloeden, maar er zijn ook een aantal dingen die je wel kunt beinvloeden. Bijvoorbeeld het eetschema en wat er gegeten/gedronken wordt.

Voor onze katten staan er altijd brokjes en water klaar, hierbij krijgen ze twee keer per dag een vers vlees maaltijd.

Een van het belangrijkste en meest onderschatte probleem bij de verzorging van een kat is de hydratatie. Katten zijn van oorsprong woestijn dieren waardoor ze extreem weinig drinken. Dat kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is de aanschaf van een drink fontein heel belangrijk, hiermee biedt je stromend water aan wat voor een kat veel aantrekkelijker is dan stilstaand water. Na het uittesten van verschillende fonteinen zijn wij het meest tevreden over de katten drinkfontein van MiauStore. Het is niet de goedkoopste op de markt, maar het design en het materiaal zijn top.

De brokjes die we al jaren gebruiken zijn de brokjes van Hill’s uit de lijn Ideal Balance. Ook deze zijn weer niet de allergoedkoopste optie, maar we zien duidelijk verschil in de gezondheid van de kat.

Naast brokjes geven we ook een verse maaltijd aan onze katten. Dit is een extra en we merken dat ze dit heel lekker vinden. Wij hebben gekozen voor de Biologische Vers Vlees maaltijden van Renske. Veel natvoer bestaat vooral uit troep en afval vlees en daarom vinden we het belangrijk dat het natvoer wat wij geven Biologisch is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *